Malibu Lake – sjön mitt bland bergen

Som avslutning på 4th of July helgen tog vi en sedvanlig stranddag. En strand vi ofta besöker heter Heavens. Bra solstrand och bra surfing. Från Los Feliz tar vi alltid motorväg 101 om vi ska så långt upp på kusten och det tar ca 50 minuter beroende på trafik längs kusten. Från motorvägen åker vi sen genom Malibu Canyon eller någon annan liten väg rakt igenom bergen mot havet. Det är en fantastisk åktur som varje gång får minst tio högljudda suckar över hur vackert det är.

DSC02590

Denna gång tog vi Kanan Road genom bergen på väg hem från havet. Det ligger nämligen en liten restaurang på vägen som serverar de bästa BBQ-grill-smörgåsarna på västra delen av stan. Rustic Canyon General Store & Grill. Självklart säljer de massa gött tjafs också och man måste gå igenom de obligatoriska “prova-den-roliga-hatten” skämten varje gång.

Väl mätta och belåtna satt vi och undersökte Google maps om vi kunde ta en ny väg hem för att turista lite i vår egen stad. Vi såg till vår förvåning och glädje att det låg en sjö bara någon kilometer bort som vi aldrig sett förut – Malibu Lake. Så vi körde upp några minuter i bergen och helt plötsligt…

DSC02597-2 DSC02598

Våra förhoppningar om att vi hittat ett nytt bad- och fisktillhåll krossades dock snabbt när vi kom upp till sjön då i princip hela området är privat förutom några av vägarna igenom och Malibu Lake Mountain Club som man kan hyra för bröllop och andra finare fester. Men oj vad fint det är och lyckos de som bor i området. Sjö med fiske, båt och bad på tomten och Stilla havet 20 minuter bort med surfing och stränder. Drömliv.

 

 

 

 

DSC02605

Vi åkte runt och suktade ett par varv och det var många tomter och hus till salu som vi snabbt kollade upp priset på. Och förvånande nog var det inte helt hutlösa priser, om man jämför med Hollywood eller Silverlake, men så ligger det också nästan en timme bort från staden.

DSC02606-Redigera

Jag kommer definitivt ta med besökare för en rundtur hur som helst nästa gång någon är i stan.

DSC02595-3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *