Roadtrip till Big Sur Del 2 – inkl drive-in bio, redwoodträd, frieri och Kid Rock

Vi intog en enkel kopp kaffe i hotellbaren när vi vaknade och strosade runt i den magnifika miljön vi inte sett vid vår sena ankomst i nattsvart mörker. Det ligger ett litet bageri alldeles söder om River Inn som serverar perfekta frukostsmörgåsar som vi mumsade på längs vägen mot kusten.

Hela kusten med de magnifika Santa Lucia-bergen är så strålande vacker att man tvingas stanna ofta på de många små parkeringsfickorna längs kusten och man känner hur liten människan verkligen är.

Ungefär mitt i regionen ligger Julia Pfeiffer Burns State Park. En skyddad nationalpark som erbjuder både redwoodskog längs en vacker bäck och det 24 meter höga vattenfallet McWay Falls som rinner ner på stranden. Just idag hade någon skrivit ett frieri i sanden, om du klickar och tittar noga på den 4:e bilden här ser du till vem. 1940 byggde ett rikt par vid namn Lathrop och Helen Hooper Brown ett fantastiskt hus mitt på den här klippan med utsikt åt alla håll inklusive vattenfallet. Dessvärre är huset rivet sedan länge, men ruinerna finns kvar så man får en uppfattning av hur det såg ut. Det var senare Fru Brown som is sitt testamente skänkte hela området till invånarna i Californien och döpte den i sin väninna, Julia Pfeiffers, namn.

Vi tog en kaffe på restaurang Nepenthe med utsikt över halva kusten. Verkligen att rekommendera. Maten ska vara helt ok den med.

_MG_1799

Innan hemfärd ville vi vandrade en bit till Andrew Molera Beach som B hade hört skulle ha fina vågor. Vi tog ett beach trail som ledde dit genom en liten flod med iiiskallt vatten och som hade relativt stark ström, så det var en kamp att ta sig igenom utan att ramla. Ca 1,5 km lång promenad blev det till stranden inklusive rådjurskådning. Väl där blåste den starkaste vind jag någonsin känt. Det var så jag fick ont i ansiktet av sanden som yrde runt. Vi upptäckte även att keps inte var ett bra klädesplagg just där om man ville behålla den.

Solen började sjunka och det blev dags för hemfärd. Båda två satt och suckade över att vi inte hade flera dagar på oss att tillbringa här och lovade att snart komma tillbaka med flera lediga dagar och tältutrustning. Eftermiddagen började bli sen och vi beslöt att köra ända till Pismo Beach innan nästa stopp.

Vi anlände på platsen ca 3 timmar senare, redo för en rejält kvällsmåltid. Men först var jag tvungen att vandra runt lite för att fota innan det blev för mörkt. Pismo Beach är en underbar liten strandstad med restauranger, barer, bowlinghall där tiden stannat och en fin liten båthamn.

När jag strosade runt upptäckte jag en annorlunda figur som stod och rökte cigarr utanför en bar på en bakgata och frågade omedelbart om jag inte kunde få ta en bild av ‘stadens tuffaste kille’. Det var först några minuter efteråt jag insåg att det var Kid Rock jag hade fotat.

mg_2073

Dags att fira med att äta på en riktig BBQ-restaurang och sedan åka till klipporna och kolla utsikten en sista gång. Perfekt avslutning på en fantastisk roadtrip.

_MG_2075-Redigera

IMG_1338-2

 

För att läsa del 1 av denna roadtrip, klicka här >>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *