County Fair i Ventura. Och så mycket mer. Del 1

Bästa nybörjarsurfingen, karuseller, fyrverkerier och – Rodeo! En och en halv timma norr om LA ligger Ventura. Just denna helg, runt min födelsedag, öppnades portarna till Ventura County Fair, en rundresande nöjespark.

Tanken med resan var en överrasknings-weekend på annan ort. Jag hade önskat att få göra två saker; surfa och turista på ny plats. Så adderade min kille  en gammal dröm till det. Rodeo! Like a boss.

Precis som i Sverige så åker det runt karnevaler mellan städerna här borta med nöjespark och berg-och-dalbana, kasta-pil-på-ballonger-stånd och mycket mer. Det som särskiljer de amerikanska County Fairs är dock att det även medföljer ladugårdsdjur och rodeosällskap likt cirkussällskap. Så får man gå runt och klappa på grisar, höns och kaniner. Både kul och sorgligt.

När jag först fick veta att det var Ventura viskulle till blev lite osäker på hur kul det skulle bli just där av alla ställen. Det är sällan an plats man stannar vid längs vägen, men jag blev sådär härligt överraskad och bara smälte för den lilla staden, för att inte tala om dess fantastiska surfstränder. Och jävlar, ni, det finns otroliga, gamla hus och antikaffärer i den stan.

Om vi tar det från början. Vi körde längs havet..12

Som vanligt hade vi inte bokat någonstans att bo så vi började med att hitta ett passande motel. Ofancy, två våningar, från 50-60 talet och underbart. Just därför. Vi kastade in väskorna och gick ut för att köra runt i stan. Och ni, kolla in husen! Sådan variation. Allt från väldigt gamla hus till “moderna” 60-tals lyxresort-stil.

I den mindra rika delen av staden möttes vi av virkade dukar uppsatta på ett staket. Det visade sig vara en konstinstallation till stöd för hemlösa i staden.

När vi turistat nog för dagen promenerade vi i solnedgången längs den vackra strandpromenaden till the county fair och karusellerna.

Rodeon skulle vi spara till kvällen efter men en liten titt in ville vi ändå ta även denna kväll. Det är lite roligt att var man än är i världen så är det ändå väldigt likt varandra så fort man kommer till en sådan här tillställning. Jag måste dessvärre rapportera att maten var rent förskräcklig på hela nöjesparken. Förutom en funnel cake (som tydligen kallas trattkaka på svenska om någon hört det förr). Typ en pannkaka fast fetare och med mer socker på. Så klart. America style. Men sjukt kul hade vi OCH min kille vann en gris till mig på ring-runt-ankhals-kastning.

13

17 18

Följ med i del två där vi besöker antikaffärer och rodeo. DEL 2>>

gris

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *