County Fair i Ventura. Och så mycket mer. Del 2

Som ett barn vaknade jag på min födelsedagsmorgon. I kväll skulle vi på rodeo! Vi måste så klart börja dagen med en rejäl diner-frukost med scrambled eggs and potatoes. Det fantastiska var att vårt lilla motell i mid-century stil hade en diner inbyggd vid infarten. Jag kan inte nog understryka hur mycket jag älskar diners. Jag skulle äta på en varje dag om jag var ok med att eventuellt få en hjärtattack framöver. Men det är inte maten i sig, det är personalen som jobbar på dessa ställen, det är de andra gästerna, konversationerna, och sist och nästan viktigast, inredningen. Jag kan inte få nog.

Och så blev jag såklart överraskad av servitrisen med en fin glasskulptur.

Sen var det dags att besöka alla olika antikaffärer vi sett dagen innan på vår rundkörning.

Rodeo, det är så mycket mer än att bara titta på cowboys som rider på tjurar. Det är barn som försöker rida på små getter, mexikanska kvinnor på hästar som rider runt i stora klänningar i formationer lite likt agility, lasso på vild häst, och just denna rodeo tillställning inleddes också med ett väldigt patriotiskt och religiöst, långt tal. Som så klart avslutades med nationalsången. Min kille förklarade att det inte alltid är så religiöst, men när en fallskärmshoppare flög ner genom luften med en enorm amerikansk flagga glömde man allt annat. Amerikaner alltså. Gotta love them.

När flaggan var vikt drog det äntligen igång. Och jag har ju aldrig sett så många cowboyhattar på en och samma plats. Bara det var värt hela besöket.

Mycket nöjda, med några riktiga amerikanska Budweisser under västen gick vi nöjda hem till vårt motell efter showen.

Följ med på surfing och en bowlinghall där tiden stått still sedan 1985 i DEL 3 >>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *